Open Bergs / Clubkampioenschap
Het Open Bergs schaakkampioenschap is gewonnen door Freek Schouten. Door deze overwinning is Freek ook meteen clubkampioen 2012-2013.
De sterke jeugdspeler Alik Tikranian legde beslag op de tweede plaats, René Punt werd derde.

Alik is daarmee ook de best eindigende jeugdspeler, maar omdat deelnemers volgens het reglement maar één prijs kunnen winnen, gaat de prijs voor beste jeugdspeler naar de tweede plaats in de categorie Jeugd. Deze plaats wordt gedeeld door Alexander Bruschke en Tikran Tikranian, die beiden 5 punten haalden.

De familie Tikranian viel goed in de prijzen, want de prijs voor de grootste stijger ging naar Maro Tikranian, die de grootste ‘overscore’ behaalde (verschil tussen TPR en beginrating).

De prijs voor de beste/mooiste/spectaculairste partij zal op de ALV bekend worden gemaakt.

Rapid
De drie voorronden van het Rapidtoernooi werden gewonnen door René Punt. Hij schreef zo het toernooi op zijn naam zonder dat er een finale gespeeld hoefde te worden, een unicum!

Snelschaken
Bas van de Putte
won het Snelschaakkampioenschap met 10 punten uit 12 wedstrijden.

Nevencompetitie
De Nevencompetitie is dit seizoen niet goed op gang gekomen: de meeste avonden werden door maar een handjevol leden bezocht. De Nevencompetitie kende dan ook geen winnaar.

Voorjaarstoernooi
Het Voorjaarstoernooi kende een prima opkomst. In 5 avonden werden 10 wedstrijden gespeeld door 14 deelnemers. Martin de Smit toonde zich in dit veld de sterkste.
Nu de Nevencompetitie geen winnaar kende, wordt de bij die competitie behorende beker uitgereikt aan de winnaar van het Voorjaarstoernooi.

Gongtoernooi
Net als vorig seizoen werd het Gongtoernooi gewonnen door Freek Schouten.