Vanmiddag organiseerde BSV met Het Markiezenhof een simultaanmiddag in de Hofzaal.

Het was een geslaagde middag. De eerste twee uren waren alle borden vrijwel continu gevuld, vaak stond er al een nieuwe speler te wachten tot er een bord vrij kwam.

Oud-BSV-lid, meervoudig BSV jeugdkampioen en FIDE-meester Alik Tikranian gaf een kloksimultaan op 10 borden tegelijk, met voor beide spelers 30 minuten bedenktijd voor de hele partij.
Simultaan geven met een tijdlimiet is lastig: Alik verloor twee partijen doordat hij zijn bedenktijd overschreed, in beide gevallen tegen Kees de Looff.
Bas van de Putte en Pieter-Jan Demmers speelden allebei één keer remise tegen Alik. Verder gunde Alik twee jeugdspelers, de broertjes Finn en Connor, een winstpartij doordat hij niet de beslissende matzet uitvoerde, maar wachtte totdat zijn eigen vlag viel. In totaal speelde Alik in 3 uur meer dan 50 partijen.

De huidige BSV-jeugdkampioen Levi Vriens speelde op 5 borden simultaan, gedeeltelijk tegen jeugdspelers en gedeeltelijk tegen volwassen schakers. Levi speelde ongeveer 25 partijen, die hij allemaal won.

Ook meervoudig BSV-clubkampioen Oliver de Hert speelde simultaan op 5 borden. Hij speelde ongeveer 20 partijen, die hij allemaal won.

Simultaan_Hofzaal_20191228