Beste leden van BSV, beste ouders en verzorgers van onze jeugdleden,

Maandag 23 maart heeft de overheid besloten om alle samenkomsten tot 1 juni te verbieden. Naar aanleiding hiervan heeft de Koninklijke Nederlandse Schaakbond KNSB besloten de zaterdagcompetitie per direct te beëindigen. De resterende ronden van 28 maart, 18 april en 16 mei worden geschrapt. De KNSB heeft nog geen beslissing genomen over promotie en degradatie.

De Noordbrabantse Schaakbond NBSB heeft nog niets gecommuniceerd over de resterende twee ronden van de Avondcompetitie en de NBSB-Beker.

Het op 23 maart door de overheid genomen besluit betekent niet, dat er dit seizoen helemaal geen schaakactiviteiten meer zullen zijn.
NOC*NSF meldt op de website dat formeel alle sportactiviteiten nog steeds zijn afgelast tot en met 6 april a.s., en dat het verbod op samenkomsten niet geldt voor sportwedstrijden.
Er wordt bijvoorbeeld nog gesproken over het uitspelen van de eredivisie en eerste divisie in het voetbal, eventueel zonder publiek. Hier spelen echter grote financiële belangen, wat bij BSV gelukkig niet het geval is.

Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre de huidige maatregelen verlengd worden. Het ligt wel voor de hand dat de sportactiviteiten ook na 6 april nog steeds stil zullen blijven liggen.
Wanneer duidelijk is hoe de situatie er na 6 april uitziet, zal het bestuur de dan ontstane situatie bespreken.

Op het moment is duidelijk dat het jeugdschaak op de dinsdagen 31 maart en 7 april niet doorgaat, ook de senioren-avonden van vrijdag 27 maart en 3 april gaan niet door.

Zodra er meer bekend is, zal ik u dat laten weten per mail en op de BSV-website.

Met vriendelijke groet,
Pieter-Jan Demmers
Sectrataris / Competitieleider BSV