Beste leden van BSV, beste ouders / verzorgers van onze jeugdleden,

Op dinsdag 21 april heeft premier Rutte het land weer toegesproken. De meeste corona-maatregelen blijven van kracht.
Dat betekent dat we op dit moment nog niet bij elkaar kunnen komen om weer samen te schaken.

Het jeugdschaak ligt nog steeds stil. Kinderen tot 12 jaar mogen na 28 april weer samen buiten gaan sporten, de jeugd ouder dan 12 jaar ook, maar alleen als ze voldoende afstand houden.
De KNSB heeft navraag gedaan naar binnensporten, maar die zijn nog verboden. Jonge kinderen mogen dus niet in groepsverband binnen schaken. Ook sporten in competitieverband is nog niet toegestaan.
Het Open Bergs Jeugdkampioenschap ligt natuurlijk ook stil.
We weten nog niet wanneer we weer verder kunnen met het jeugdschaak.

Ook de interne competities op de vrijdagavond kunnen we nog niet hervatten.
In de enquĂȘte gaf meer dan de helft van de deelnemers aan de Keizercompetitie aan, te willen wachten tot we weer bij elkaar kunnen komen. Daar gaan we dus op wachten.
Bij het Rapidkampioenschap was een kleine meerderheid er voor om ook hier te wachten tot we weer bij elkaar kunnen komen.
Wanneer we dan weer bij elkaar kunnen komen is nog onbekend, maar we wachten dat moment rustig af. Hopelijk kunnen we in de zomermaanden verder met onze interne competities, maar zeker is dat nog geenszins.

In een eerdere mail heb ik aangegeven dat de resterende ronden van de zaterdagcompetitie van de KNSB en de avondcompetitie en de bekercompetitie van de NBSB niet meer gespeeld zullen worden.
Beide bonden hebben inmiddels laten weten dat er geen promotie of degradatie zal zijn. Het is wel mogelijk dat er teams naar een hogere klasse doorschuiven, wanneer zich daar een team terugtrekt.

De KNSB heeft een protocol opgesteld over schaken in de anderhalvemeter-samenleving. Dit protocol ligt momenteel ter goedkeuring bij het ministerie van WVS, en zal na goedkeuring openbaar worden gemaakt.

Op het moment liggen alle schaakactiviteiten van BSV stil. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, meld ik me weer.

Natuurlijk zijn er mogelijkheden om online te schaken, om elkaar online te ontmoeten voor een partij. Als je op deze manier wil schaken, maak daar dan gebruik van.
Als iemand een online schaaktoernooi voor de vereniging wil organiseren, hoor ik dat graag.

Blijf gezond, en zorg goed voor de mensen om je heen.

Met vriendelijke groet,

Pieter-Jan Demmers
Secretaris en Competitieleider BSV