7e Opifex Rapidschaaktoernooi

Opifex


> Eindstand

> Partijen (pgn)

> Foto's (door Ad Bruijns)

> Foto's (door Ilja Kalle)Op zaterdag 27 februari 2010 vond in Bergen op Zoom de 7e editie van het Opifex Rapidschaaktoernooi plaats. Titelverdediger GM Erik van den Doel zette een knappe prestatie neer door het toernooi voor het derde jaar op rij ongedeeld op zijn naam te zetten. De concurrentie loog er niet om. Er was weliswaar nog een laatste moment afmelding van de op papier sterkste GM Stojanovic (2588), maar er verschenen alsnog 2 GM's, 8 IM's en 1 FM aan de start in Bergen op Zoom.

Van den Doel scoorde 6,5 uit 7 (hij moest alleen een halfje toestaan aan IM Rafael Fridman), waarmee hij de eerste prijs van 300 euro in ontvangst mocht nemen. De overige ereprijzen (plaatsen 2 tot en met 5) gingen naar IM Rafael Fridman, IM Ekrem Cekro, IM Alexandre Danin (met 6 uit 7) en IM Aleksander Alienkin (met 5,5 uit 7).

Verder waren er nog vele andere prijzen, zoals de ratingprijs tot 2000 die gedeeld werd door Oliver de Hert, Olaf van der Sloot (beiden van BSV), Cees IJzermans (de Pion) en Ralph Seewald (Amsterdam). De ratingprijs tot 1800 was voor Wouter Schuurbiers (Antwerpen), Jan van Elburg (SV Chess) en Gerard Kastelein (SO Rotterdam). De ratingprijs tot 1600 ging naar Abdelkader Satti (BelgiŽ) en Andrť van der Graaf (BSV) en de ratingprijs tot 1400 ten slotte werd gedeeld door Jan Severijnen (BSV) en Ramon Vereggen (Molenschot). Ook was er een prijs voor beste jeugdspeler, die ging naar Bart von Meijenfeldt (de Baronie) met een score van 5 uit 7 (en een knappe 8e plaats tussen al de titelhouders!). Dan was er nog een bierpakket voor de beste BSV'er. Die ging op SB punten naar Oliver de Hert.

Omdat de organiserende vereniging BSV dit jaar 64 jaar bestaat en tevens viert dat er in Bergen op Zoom 150 jaar in clubverband wordt gespeeld (hou ook de grote jubileumactiviteit op 26 juni a.s. in de gaten: jubileum.bozschaak.nl), werden er ook 2 speciale jubileumprijzen verloot. Deze kwamen terecht bij Joop Michel (SO Rotterdam) en Adry Goris-Schouwstra (BSV). 

De organisatie kijkt terug op een uitstekend verlopen toernooi en we hopen eenieder volgend jaar weer te mogen begroeten bij de achtste editie van het Opifex toernooi!

Archief
1e editie 2004  
2e editie 2005  
3e editie 2006  
4e editie 2007  
5e editie 2008
6e editie 2009

Contact
E-mail:
opifexrapid@bozschaak.nl